Kahve Pişirirken Yaptığınız Bu 5 Hata Kahvenin Acı Olmasına Neden Oluyor!
Kahve tüm dünyanın en sevdiği içeceklerden biridir. Damarları genişleterek ve kan akışını uyarması, uyandırıcı etkisi ve içerdiği antioksidanlar sayesinde harika bir içecektir.
Kahve içmeyi seven herkes gibi siz de mükemmel kahve lezzetinin peşindeyseniz bu hatalardan uzak durmanız gerekir.
Kahveyi Buzdolabında Saklamak
Aromanın uzun süre kalıcı olmasını sağlayacağı için kahvenin buzdolabında saklanmasının daha iyi olduğu yönünde bir yanlış kanı vardır. Aslında durum tam tersidir. Çünkü buzdolabında kahve diğer yiyeceklerin aromasını hızla emer. Bunun yerine kahve diğer kokulardan ve ışıktan uzakta saklanmalıdır.
Bayat Kahve Kullanmak
Az kahve içilen evlerde kahve paketi çok kahve içenlere göre çok daha uzun süre dayanır. Ancak kahvenizi çok uzun süre açıkta tutmamaya dikkat etmelisiniz. Bu, kahvenin tadını kaybetmesine ve hatta acılaşmasına neden olur.
Kahveyi Çekilmiş Halde Muhafaza Etmeyin
Çekilmiş kahve, aromasını çok çabuk kaybeder. Kahveyi gerçekten hazırlamadan hemen önceye kadar çekirdek olarak bırakmak en iyisidir.
Kahveyi Kaynayan Suyla Demlemek
Makine kahvesi yaparken ya da french press kullanırken birçok kişi kahvenin içine hemen kaynar su dökmeyi tercih eder. Ancak sıcak su özellikle içeceğin tadı açısından kötü sonuçlara neden olacaktır. Sıcak su, kahvedeki önemli acı maddeleri serbest bırakır ve aroma çok kısa sürede buharlaşır; Yani kahvenin tadının sadece acı ve yanık olmasına neden olmuyor, aynı zamanda mideye de zararlı.
Kahveyi 90 ila 95 derece arasındaki su sıcaklığında demlemek daha iyidir. Sıcaklık göstergesi olan bir su ısıtıcınız yoksa, kullanmadan önce suyu kaynattıktan sonra iki ila üç dakika soğumaya bırakabilirsiniz.
Musluk Suyuyla Kahve Pişirmek
Kahvenin tadı çoğu zaman kullanılan suyun kalitesiyle alakalıdır. Kahve yapılacak suyun çok yumuşak olmadığından emin olun, aksi takdirde kahvenin tadı tatsız olacaktır. Ayrıca kahve mutlaka içme suyuyla yapılmalı.